Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς

ΦΩΤΟ: REUTERS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: REUTERS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Νέο ναυάγιο με πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

Στην πλαστική βάρκα που κινδύνευε και εντόπισε νορβηγικό σκάφος της δύναμης της Frontex, επέβαιναν 70 άτομα. Στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης που ακολούθησε περισυνελέγησαν 62 άτομα, τα οποία ενημέρωσαν ότι άλλοι οκτώ συνταξιδιώτες τους είχαν γλιστρήσει από τη βάρκα.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν ζωντανοί οι τρεις εξ αυτών, ενώ πέντε άτομα ανασύρθηκαν νεκρά.
Τριήμερο πένθος στη Λέσβο

Στο μεταξύ με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι «να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ