Κουρουμπλής: Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στα «κόκκινα» δάνεια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οπισθοχωρήσει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη κατανόηση σηκώνοντας μεγάλο βάρος σε μία δύσκολη στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, εξαίροντας τα αισθήματα και τις δράσεις αλληλεγγύης της «συντριπτικότατης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως τον ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο θέτουν τα ζητήματα οι εταίροι, σημειώνοντας ότι η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα δεν είναι κάτι απλό, αφού συνδέεται με την ψυχολογία του Έλληνα.
«Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνονται την πρώτη κατοικία οι Ευρωπαίοι, αλλά εμείς έχουμε αυτή την ιδιοσυγκρασία και δεν μπορούμε αυτό να το τσαλακώσουμε. Δεν μπορεί! Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης…», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ας κάνουν κι αυτοί κάπου πίσω. Έχουν κι αυτοί ευθύνες. Αν νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα κρίση, ας την αναλάβουν. Επιλέξαμε να είμαστε στην Ευρώπη και θα πιούμε και το ποτήρι αυτό. Τι να κάνουμε; Δεν ήταν συνειδητή μας επιλογή; Ε, ας πιούμε κι αυτό το ποτήρι».

Πηγή: ΑΜΠΕ