Διευρυμένο «λίφτινγκ» στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διευρυμένο «λίφτινγκ» στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας αναμένεται να πραγματοποιήσει ο δήμος της πόλης, επιχειρώντας να αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή.

Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, αποσκοπούν  αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων, οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν αλλά δεν κατασκευάστηκαν, η ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, η επισκευή πεζοδρομίων, η αναβάθμιση πλατειών, η ενίσχυση του πράσινου και του φωτισμού, οι επιδιορθώσεις φθορών, η οργάνωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα περιοριστούν, η πάταξη της παράνομης στάθμευσης, αλλά και η ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής.
Ο σχεδιασμός αφορά έκταση 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος, Αγίας Ειρήνης και Αθήνας. 

Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, είναι να υπάρξει ήπιας μορφής ανάπτυξη κέντρων αναψυχής, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή σε «διασκεδαστήριο» και να γίνει ελκυστική, ώστε να επιστρέψουν κάτοικοι και μικρά γραφεία. Αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της παρανομίας (ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, παράνομη στάθμευση, βανδαλισμοί κ.λπ.) αναμένεται να παίξει η προσφάτως ανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ