Επιμένουν ΗΠΑ – Βρετανία στην εκδοχή της βόμβας στο ρωσικό αεροσκάφος

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Πληροφορίες που έχουν περισυλλεγεί από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών «χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες» ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο.

«Ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων έπεισαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου», συμπληρώνεται.
Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας. .

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκαν ανοικτά στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ η Μόσχα και το Κάιρο κάνουν λόγο για φημολογίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ουσιαστικές πληροφορίες έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση επικοινωνιών «γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής».

«Η αλίευση πληροφοριών αποκαλύπτει ‘φλυαρία’ τις ημέρες πριν από τη συντριβή που παραπέμπει σε «επικείμενη επίθεση», αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή, επανήλθε την Τετάρτη για να επαναλάβει ότι προκάλεσε την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο