Δύσκολα σήμερα απόφαση για εκταμίευση των 2 δισ.

eurogroup-arxeio

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των θεσμών, στις οποίες σημειώθηκε πρόοδος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι χθες το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το ελληνικό πρόγραμμα εν όψει της απογευματικής συνεδρίασης του Εurogroup, καθώς και το θέμα των προσφύγων.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι τεχνικές συζητήσεις (προαπαιτούμενα πρώτου πακέτου), στις οποίες σημειώθηκε πρόοδος, ενώ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Εurogroup.
Το Εurogroup θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και η Ελλάδα είναι βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Πριν από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα έχει γεύμα εργασίας με τον κ. Γιούνκερ στην έδρα της Κομισιόν. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένο να έχει βασικό θέμα συζήτησης τη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωζώνης, ωστόσο είναι προφανές ότι λόγω επικαιρότητας θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Πάντως, πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε ότι οι πιθανότητες λήψης απόφασης σήμερα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι περιορισμένες. Πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται να ζητηθεί από την κυβέρνηση και τους θεσμούς να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Πηγή: Ναυτεμπορική