Απεργούν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία τηςΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 8:00 στα Επείγοντα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωικού όλων των ειδικοτήτων.

Ζητούν την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό και την πληρωμή των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και των Κέντρων Υγείας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας.

Κύριο αίτημα είναι η οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ