Αλ. Τσίπρας: Χρειάζονται μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το αποτέλεσμα του Eurogroup τη Δευτέρα καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που, όπως είπε, έχει ανάγκη η κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.

Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, επισήμανε, υπογραμμίζονταςότι η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.
Στόχος, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδηθεί το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να γίνουν βαθιές αλλαγές.

Αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.