Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωσή της, «τα νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν σε συνθήκες μπλακ άουτ», ενώ «τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δισ. ευρώ».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «το προσωπικό έπεσε κάτω των 50.000 όταν πριν τα μνημόνια ήταν 67.000», ενώ «3.000 αποχώρησαν φέτος και το κύμα φυγής θα αυξηθεί, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα». «Που είναι οι 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός 2 Απρίλη έξω από το υπουργείο Υγείας;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας παράλληλα ότι «το ΕΚΑΒ στενάζει από την έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων» και καταγγέλλοντας ότι «η προνοσοκομειακή φροντίδα παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα».
Η Ομοσπονδία προειδοποιεί τέλος ότι το μνημόνιο 3 «προβλέπει νέες μισθολογικές περικοπές έμμεσες (νέα φοροεπιδρομή) και άμεσες», αλλά και « νέο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων και υπηρεσιών» και ζητεί δωρεάν και καθολική πρόσβαση στην υγεία και κατάργηση των μνημονίων.