ΕΣΕΕ: Kραυγή αγωνίας για το μέλλον της αγοράς και της οικονομίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Kραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας εκφράζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ψήφισμά της εν όψει των αυριανών κινητοποιήσεων.

Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου, τονίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών».
Όπως επισημαίνει, «τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα και η παραφιλολογία του τρόμου που τα συνοδεύει, στερεύουν τις επιχειρήσεις μας από πελάτες και ρευστότητα, τους νέους ανθρώπους από δουλειές και την πολύ σημαντική ‘ψυχολογία της αγοράς’ από οποιοδήποτε ψήγμα αισιοδοξίας.

Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στην «επιλεκτική εφαρμογή της ‘ελαττωματικής’ εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», στα «λουκέτα, στην ανεργία, στη λαιμητόμο των ‘κόκκινων’ δανείων», στην «αναποτελεσματική υπερφορολόγηση» και στην «οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεων από την έλλειψη ρευστότητας».