Ρεν: Εφικτή η συμφωνία Βρετανίας – Ευρωπαικής Ένωσης

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμηση ότι η Βρετανία θα επιτύχει μία συμφωνία για την αναθεώρηση της σχέσης της με την Ε.Ε., παρότι κάποια από τα αιτήματά της είναι «δύσκολα», εξέφρασε σήμερα ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέθεσε επιστολή στην οποία εκθέτει τα τέσσερα κυριότερα αιτήματά του για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε. πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας του στο ευρωπαϊκό μπλοκ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί έως το τέλος του 2017.

Αναφερόμενος στην επιστολή Κάμερον, ο κ. Ρεν δήλωσε στο BBC: «Υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνθέσουν τη βάση για μία συμφωνία… υπάρχουν και στοιχεία που είναι πιο δύσκολο να γίνουν αποδεκτά. Συνολικά, θεωρώ ότι ένα πακέτο αιτημάτων μπορεί να γίνει αποδεκτό και να υιοθετηθεί τόσο εντός της Βρετανίας όσο και της υπόλοιπης Ε.Ε.».
Σύμφωνα με τον Ρεν, η Βρετανία είναι «απαραίτητη» για την ενίσχυση της φωνής της Ε.Ε. «Σίγουρα η Ε.Ε. χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμμάχους μεταξύ των άλλων χωρών μελών», δήλωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters