Ζιν: Να κλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. ζήτησε ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), Χανς – Βέρνερ Ζιν, ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, ο Γερμανός οικονομολόγος τάχθηκε υπέρ της κατασκευής φραχτών αλλά και των θαλάσσιων περιπολιών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η επιδεικτική της πολιτική ενθάρρυνε τη μετανάστευση».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε το Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων, το οποίο το Καλοκαίρι είχε ανακοινώσει την χορήγηση ασύλου σ’ όλους τους Σύρους πρόσφυγες. «Αυτό οδήγησε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να φύγουν. Ολοένα και περισσότεροι Σύροι φεύγουν από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στην Τουρκία και κατευθύνονται προς τη Γερμανία» εξήγησε.
Ο Ζιν σημείωσε παράλληλα, ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Τουρκία, ενώ κάλεσε τις Βρυξέλλες να την στηρίξουν οικονομικά, ώστε να κατασκευαστούν πόλεις φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο Γερμανός οικονομολόγος καταλήγοντας, απέρριψε το επιχείρημα περί αναγκαιότητας αφομοίωσης των προσφύγων λόγω των δημογραφικών προβλημάτων της Γερμανίας, καθώς όπως εξήγησε, η χώρα χρειάζεται μετανάστες, τους οποίους η ίδια θα αναζητήσει.