Μέρκελ: Με ισχυρή οικονομία η αντιμετώπιση προκλήσεων

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι σχετικά ισχυρή «υπό την έννοια ότι έτσι μπορούμε βεβαίως να αντιμετωπίσουμε και καλύτερα επιπλέον προκλήσεις» εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, παραλαμβάνοντας την ετήσια Έκθεση των «Πέντε Σοφών της Οικονομίας».

Ωστόσο, επισήμανε, ότι γνωρίζει πως αυτή η καλή οικονομική κατάσταση δεν είναι εγγυημένη και πρέπει πάντα να επιτυγχάνεται εκ νέου με πολλή δουλειά, ιδιαίτερα με το βλέμμα σε νέες προκλήσεις, όπως η προσφυγική ροή.

«Η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει σήμερα πολύ περισσότερα από ό,τι πιστεύαμε ακόμη πριν από έναν χρόνο», δήλωσε η  Μέρκελ, ενώ από την πλευρά των διακεκριμένων οικονομολόγων, ο Κρίστοφ Σμιτ σημείωσε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη πηγαίνουν αυτή τη στιγμή οικονομικά καλά, αλλά οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και με την ροή των προσφύγων προστέθηκε αυτό το έτος «μια τεράστια πρόκληση», η οποία θα επιβαρύνει κατά πολύ την Γερμανία μακροπρόθεσμα.
Στην Έκθεση, υπό τον τίτλο «Μελλοντικές Δυνατότητες στο Επίκεντρο», προβλέπεται για την Γερμανία ανάπτυξη ύψους 1,7% για το τρέχον έτος και 1,6% για το 2016.