Ρύθμιση οφειλών και ασφαλιστικό στη συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου – ΟΕΕ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Η ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το ασφαλιστικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), Κωνσταντίνο Κόλλια, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Παναγιώτη Νταή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς λόγω της κατάστασης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είπαν στον υπουργό ότι θα στείλουν τις αναλυτικές προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, όπως αυτές θα προκύψουν από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα, τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες οριζόντιες μειώσεις στους συνταξιούχους, καθώς και ότι πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν με κριτήρια το μισθό, τις εισφορές και το ποσοστό αναπλήρωσης, όπως αυτό θα διαμορφωθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο, θετικά αντιμετώπισε ο κ. Κατρούγκαλος και την πρόταση του ΟΕΕ για έκπτωση στις εισφορές των νέων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων για τα πρώτα χρόνια ή για παραμονή τους στη χαμηλή κλίμακα. Τόνισε, πάντως, ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το εισόδημα του ασφαλισμένου.