Πανούσης: Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Δεν απομένει σε αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)», σημειώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε ανακοίνωσή του, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων, την οποία κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι «αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες» και εξηγεί: «Να εισηγείται η κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα».

Συνεχίζοντας ο κ. Πανούσης σημειώνει ότι ασχολούνται με την προσωπικότητά του «αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική».
«Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά)», υπογραμμίζει ο κ. Πανούσης.

Αναφέρει δε ότι είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό πως «ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των “Αριστερών του τίποτα….” ή θα χαθεί μαζί τους».

«Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις», αναφέρει πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”», αναφέρει καταλήγοντας, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν αισθάνεται μόνος σε αυτόν τον αγώνα «όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».