Στους δρόμους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σε πλατεία Κλαυθμώνος και Ομόνοιας αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης. Χωρίς Μετρό, ΟΣΕ και Προαστιακό η Αθήνα· πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή από το ΠΑΜΕ. Παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συμμετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 10.000.
Μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, ενώ αντεξουσιαστές πραγματοποιούν τη δική τους συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ γίνεται μπροστά στο ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Πάτρα: Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ

Ένταση στην Πάτρα μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ για τα πανό. Όπως γράφει το PatrasTimes, υπήρξε διαφωνία για το ποιο από τα δύο πανό θα προπορευτεί της πορείας.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν επικεφαλής στην πορεία στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οδηγός για μετακινήσεις

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μάλιστα προειδοποιεί για ματαιώσεις ορισμένων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης.

Εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην κινητοποίηση η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με ένα ή δύο αστικά λεωφορείο ανά ώρα στις βασικές γραμμές.