Όλοι μαζί, το μήνυμα Κουτσούμπα στην ογκώδη διαδήλωση του ΠΑΜΕ

KoutsoubasKKEΣτη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας συμμετείχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας».

Όλη η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα, με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης. Ο κάθε τόπος δουλειάς, η κάθε γειτονιά, ο κάθε κλάδος πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης, διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης.

» Οι εστίες αντίστασης, όλες αυτές που θα δημιουργούνται καθημερινά, μπορούν να συνενώνονται με ενιαίους στόχους σε κλαδικό, τοπικό, πανελλαδικό επίπεδο, μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

» Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας.»

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή ξεπέρασε τις 12.000. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα, ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

«Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα» είναι το κεντρικό σύνθημα με μέλη της δημοτικής αρχής και τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, να δίνουν το παρών.