Ευρωπαϊκή Ένωση: “Είμαστε στο πλευρό της Γαλλίας”

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Είμαστε στο πλευρό της Γαλλίας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη ασφάλειά της, δηλώνουν συγκλονισμένοι οι ηγέτες της ΕΕ και όλοι οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν για τις χθεσινοβραδυνές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Πρόκειται για μια άκρως συμβολική κίνηση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσία της Ευρώπης που εμφανίζεται ενωμένη ως μια «γροθιά» απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαθύτατα συγκλονισμένη και σε πένθος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Αυτή είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή μαζί με όλα τα απαραίτητα μέσα και ακλόνητη αποφασιστικότητα», τονίζουν.

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα, της οποίας οι αξίες για την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη έχουν εμπνεύσει την ΕΕ, τονίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ προσθέτουν: Σήμερα είμαστε ενωμένοι με τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Αυτή η αποτροπιαστική τρομοκρατική πράξη θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδίωξαν οι δράστες δηλαδή να διαιρέσουν και να σπείρουν τον τρόμο και το μίσος.

Θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφάλεια της Γαλλίας, θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει για να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος, η 13η Νοεμβρίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας ως ημέρα πένθους για την Ευρώπη, καταλήγουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, καλώντας όλους τους πολίτες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική