Σε απεργιακό μέτωπο οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κοινό απεργιακό μέτωπο συστήνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές με στόχο την άρση των ιδιωτικοποιήσεων σε εθνικές υποδομές, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και το ασφαλιστικό.

Η σχετική απόφαση ελήφθη την Δευτέρα 16/11 κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τη συμμετοχή της ΟΜΥΛΕ (εργαζόμενοι στα λιμάνια), των εργαζομένων στις Σταθερές (τραμ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και τις Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς και των Σιδηροδρομικών.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους και οι αποφάσεις για τις κοινές δράσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 24/11/2015. Τον χορό των κινητοποιήσεων είχαν ανοίξει τον Οκτώβριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, ενώ έχουν ακολουθήσει και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι στις «μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες, καταστροφικές πολιτικές που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση». «Θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας, με κοινές δράσεις (ανακοινώσεις προς την κοινωνία, συνελεύσεις), με κορύφωση ενιαίες κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι και η νεολαία αυτής της χώρας, δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίζουν να πληρώνουν το τίμημα αυτών των πολιτικών», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές σε κοινή τους ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να σταματήσουν άμεσα όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση του εθνικού πλούτου. Να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στις Μεταφορές, ενώ ταυτόχρονα ζητούν Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υπογραφή ΣΣΕ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με «την κατάργηση και διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που επιβάλλει συντάξεις πρόνοιας και εργασία έως τα βαθιά γεράματα».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στόχος είναι οι δημόσιες μεταφορές με φθηνά εισιτήρια και δωρεάν μετακινήσεις ανέργων και φοιτητών. «Με οργάνωση, ενότητα, ρεαλιστικές προτάσεις και θέσεις, στο τέλος θα νικήσουμε», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Πηγή: Ημερησία