Μπανγκλαντές: «Έπεσε» το ίντερνετ σε όλη τη χώρα… κατά λάθος

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

Για πάνω από μία ώρα οι κάτοικοι ολόκληρου του Μπανγκλαντές δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ την Τετάρτη, με τις αρχές να κάνουν λόγο για… λάθος.

Όλα ξεκίνησαν ότι τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η πρόσβαση στο Facebook, το Viber και άλλες εφαρμογές επικοινωνίας θα διακοπεί για «λόγους ασφαλείας», με αφορμή την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο επικύρωσε τη θανατική ποινή σε δύο κατηγορουμένους για εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, τελικά η πρόσβαση στο διαδίκτυο διεκόπη γενικώς, σε ολόκληρη τη χώρα, με την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να εξηγεί ότι αυτό έγινε… κατά λάθος.
Το ίντερνετ «έπεσε» στη 1 μ.μ. τοπική ώρα για περίπου 75 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο οι περίπου 150 εκατ. κάτοικοι της χώρας δεν είχαν καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σαχζαχάν Μαχμούντ ανέφερε στην τοπική εφημερίδα Daily Star ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε μόλις έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, με την πρόσβαση πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές μηνυμάτων να παραμένει περιορισμένη.

Η διακοπή αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις κυρίως των επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες έκαναν λόγο για αδυναμία εκτέλεσης των παραγγελιών τους.