Τούρκοι διαδηλωτές… μπερδεύτηκαν και επιτέθηκαν στο ολλανδικό αντί στο ρωσικό προξενείο

tourkoi-diadilotes-mperdeutikan-kai-epitethikan-sto-ollandiko-anti-sto-rosiko-prokseneio

Τούρκοι διαδηλωτές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στην Κωνσταντινούπολη κατά των βομβαρδισμών που εξαπολύει η Ρωσία εναντίον των Τουρκομάνων της Συρίας μπέρδεψαν τη διεύθυνση όπου επρόκειτο να συγκεντρωθούν και κατέληξαν να διαδηλώνουν έξω από το γενικό προξενείο… της Ολλανδίας, έγραψαν τουρκικές εφημερίδες.

Έπειτα από το κάλεσμα – το βράδυ της Παρασκευής – ενός εθνικιστικού κινήματος, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους διασχίζοντας τη λεωφόρο Ιστικλάλ, με κατεύθυνση το γενικό προξενείο της Ρωσίας.

Όμως, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Hurriyet, σταμάτησαν δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το στόχο τους και άρχισαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους μπροστά από την αντιπροσωπεία της Ολλανδίας, στην είσοδο της οποίας ωστόσο είναι εμφανές το εθνόσημο της χώρας.
Κανείς ωστόσο από το πλήθος δεν το αναγνώρισε και συνέχισαν να διαδηλώνουν χωρίς να έχουν αντιληφθεί το σφάλμα τους έως το τέλος της διαμαρτυρίας.

«Οργισμένοι Τούρκοι διαδηλωτές μας μπερδεύουν συχνά με τους γείτονές μας. Όπως απόψε που πέταξαν αυγά εναντίον μας», σχολίασε με σκωπτική διάθεση ο γενικός πρόξενος της Ολλανδίας Ρόμπερτ Σούντεμπουμ, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, η οποία διεξάγει τους τελευταίους δύο μήνες αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει τη συριακή κυβέρνηση, βομβάρδισε αυτήν την εβδομάδα χωριά Τουρκομάνων, τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας. Η Τουρκία κάλεσε την Παρασκευή τον πρέσβη της Ρωσίας για να τον προειδοποιήσει και απαίτησε «τον άμεσο τερματισμό αυτής της επιχείρησης».