Κατηγορούμενος απείλησε μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε η πολιτική αγωγή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ξεσπώντας σε κλάματα αποχώρησε από το δικαστήριο η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου, με τους δικηγόρους των θυμάτων να καταγγέλλουν ότι απειλήθηκε από κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, όταν αναγνώρισε τον σωματότυπό του ως συνοδηγού του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ» φέρεται, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, να είπε ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζατζόγλου στη νεαρή κοπέλα που κατέθετε στο βήμα του μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αναγνωρίζει ανάμεσα στους κατηγορουμένους τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας. Η μάρτυρας κοίταξε στο εδώλιο και υπέδειξε τον Ι. Καζαντζόγλου λέγοντας: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Απολύτως ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Ο κατηγορούμενος καθ’ υπόδειξη της προέδρου σηκώθηκε και τη ρώτησε:  «Κοίταξέ με καλά, με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;». – «Ναι», απάντησε η μάρτυρας.

Τότε, ο κατηγορούμενος αντέδρασε με έντονες κινήσεις, με τον διπλανό συγκατηγορούμενό του να προσπαθεί να τον συγκρατήσει πιάνοντάς του τα χέρια, ενώ η μάρτυρας εμφανώς ταραγμένη ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν ότι ο κατηγορούμενος την απείλησε φωνάζοντας: «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ», ενώ από το ακροατήριο ακούστηκε «Φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε».

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από απόκρυψη που τα θεωρεί απειλητικά.

«Το αναφέρω αυτό, γιατί  υπάρχει κίνδυνος γενικότερα. Τα τηλεφωνήματα αυτά είχα δεχθεί μετά τη δεύτερη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων» διευκρίνισε η μάρτυρας.

Η στιγμή της δολοφονίας

Νωρίτερα, στην κατάθεσή της περιέγραψε τη σκηνή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διήρκεσε πολύ αυτό;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα, δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν «φύγετε ρε φασίστες». Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι 10 και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά… Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο, άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο – τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και δυο – τρεις στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει. Ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα φωνάζει ο  Παύλος «με μαχαίρωσε». Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά, ενώ η πρόεδρος έκανε έκκληση να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: Ναυτεμπορική