Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Πράξη προδοσίας χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στη Μόσχα.

«Πρόκειται για μία πράξη προδοσίας από μία χώρα, την οποία η Ρωσία θεωρούσε φίλο της» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στη συντριβή του Su-24, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού για την οριστική επίλυση της συριακής κρίσης.

Σχετικά με τη Γαλλία, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο ζήτημα της Συρίας, κάνοντας ειδική μνεία στην ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών και στον συντονισμό των δράσεων εναντίον στοχευμένων θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά της Γαλλίας, ο πρόεδρος Ολάντ υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία για κοινή δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων παρεμφερών τζιχαντιστικών οργανώσεων. «Αυτό που συμφωνήσαμε είναι να στοχεύουμε μόνο τρομοκράτες και τζιχαντιστές» δήλωσε ο Ολάντ.

Μεταξύ της συμφωνίας των δύο χωρών, εμπεριέχεται η ανταλλαγή πληροφοριών για το είδος και τον στόχο των αεροπορικών βομβαρδισμών.

Καταλήγοντας, ο Ολάντ προανήγγειλε την αύξηση της γαλλικής στήριξης στους αντάρτες που αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας.

Πηγή: Reuters