Κοινό ανακοινωθέν για μη μείωση συντάξεων ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη από τις 12.15 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, πρόταση όμως στην οποία προβάλλουν αντιρρήσεις τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Ο Πρωθυπουργός είχε προτείνει νωρίτερα τη δημιουργία δυο επιτροπών, μια για το Ασφαλιστικό και μια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση όμως που επίσης δεν έγινε αποδεκτή από κάποιους πολιτικούς αρχηγούς.

Κύκλοι του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έπευσαν να σημειώσουν ότι επικροτούν την απόφαση Πλακιωτάκη να απορρίψει τις προτάσεις Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό σημείωσαν ότι η δημιουργία μιας ακόμη επιτροπής για το θέμα είναι προσχηματική. Όπως ανέφεραν, το πρόβλημα είναι γνωστό και πλέον πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος σχολίασαν ότι είναι αλήθεια πως το ζήτημα απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, όμως, το θυμήθηκε αργά καθώς με το να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τορπίλισε στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος» πρόσθεσαν.