Ανακοίνωση με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ανακοίνωση με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψής τους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει τα σημεία σύγκλισης στο ασφαλιστικό, στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και στο εκλογικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινής ανακοίνωσης, πρόταση όμως στην οποία προέβαλλαν αντιρρήσεις τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο Πρωθυπουργός είχε προτείνει νωρίτερα τη δημιουργία δυο επιτροπών, μια για το ασφαλιστικό και μια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση όμως που επίσης δεν έγινε αποδεκτή από κάποιους πολιτικούς αρχηγούς.