Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «διεξάγει επιχειρήσεις» στη Συρία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα περί διεξαγωγής επιχειρήσεων από το Ισραήλ στη Συρία επιβεβαίωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, «διεξάγουμε κατά διαστήματα επιχειρήσεις στη Συρία προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε μέτωπο εναντίον μας».

«Κάνουμε επίσης ό, τι χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσουμε τις παραδόσεις ιδιαίτερα θανατηφόρων όπλων από τη Συρία στον Λίβανο» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013. Η πλειονότητα των αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν όπλα, τα οποία προορίζονταν για την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Επιπλέον οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συχνά χρησιμοποιούν το πυροβολικό τους προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις με ρουκέτες από το Γκολάν.

Ο κ. Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Ρωσίας συντονίζονται προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο