Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

ΦΩΤΟ: EPA

ΦΩΤΟ: EPA

Τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρίαπραγματοποίησαν βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado, μερικές μόνον ώρες μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Τα αεροσκάφη πογειώθηκαν από τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου, έπληξαν στόχους και επέστρεψαν στη βάση τους. Πηγή του πρακτορείου Reuters είδε τέσσερα τζετ να απογειώνονται κατά ζεύγη από τo Ακρωτήρι με απόσταση μίας ώρας.
Η βάση του Ακρωτηρίου χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο για τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Αργά χθες το βράδυ και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι πύραυλοι Brimstone, εκτοξευόμενοι από Tornado GR4 θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και τη βιομηχανία εμπορίας πετρελαίου που χρηματοδοτεί την οργάνωση.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters