Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη με νέα επεισόδια

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου σήμερα το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 μετανάστες, στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση στην ΠΓΔΜ, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος.
Χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «εγκλωβισμένοι» στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2.500 είναι από εθνικότητες στις οποίες απαγορεύεται η διέλευση.

Στο μεταξύ, δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στην Ειδομένη προκειμένου να επιβιβασθούν σ’ αυτά, χωρίς εισιτήριο, όσοι μετανάστες επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ