Έκρυθμη η κατάσταση στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης. Μετανάστες κατευθύνθηκαν στο σημείο διέλευσης, εκεί όπου έχασε νωρίτερα τη ζωή του ο 22χρονος Μαροκινός, κρατώντας στην κεφαλή της πορείας τη σορό του, σκεπασμένη με μαύρο πανί, πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ τους απώθησε κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τον θάνατο του νεαρού από ηλεκτροπληξία, μετανάστες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών της ΠΓΔΜ και άρχισαν να καίνε κουβέρτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Έντονη είναι και η παρουσία των Ελλήνων αστυνομικών στην περιοχή, οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν δίοδο προκειμένου να περάσουν προς την πλευρά της ΠΓΔΜ οι Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή (δηλ. οι τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση).
Μεγάλη ομάδα προσφύγων -περίπου 3000 άτομα των τριών παραπάνω εθνικοτήτων- περιμένουν σε ένα περιφραγμένο χωράφι δίπλα στον καταυλισμό, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ένας τραυματίας των επεισοδίων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ