Ελαφρά εγκαύματα υπέστη υπάλληλος σε εργαστήριο του ΕΚΠΑ κατά την ταρίχευση πτώματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ελαφρά εγκαύματα υπέστη υπάλληλος του Εργαστηρίου Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία ταρίχευσης πτώματος.
Ο ταριχευτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματά με εγκαύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα από τοξικά υλικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συναδέλφους του, ενώ σήμερα τον επισκέφτηκε ο διευθυντής του εργαστηρίου και καθηγητής Ανατομίας Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την πρυτανεία του ιδρύματος για το περιστατικό, ενώ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Σημείωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από 2010 να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΠΑ επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του εργαστηρίου, την οποία κατηγορεί ότι αντικατέστησε βασικά εργαλεία ταρίχευσης με έναν ψεκαστήρα αμφιβόλου ποιότητας και αυτό παρά τις ενστάσεις του υπαλλήλου, ο οποίος έχει προϋπηρεσία 12 ετών στο εργαστήριο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν πετάχτηκαν από το μηχάνημα ψεκασμού τοξικά καυστικά υγρά (φαινόλη και φορμόλη). Στην ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται επίσης λόγος για «τραγικές έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο ταριχευτήριο του ΕΚΠΑ» και ότι «ενώ έγινε ανακαίνιση σε όλο το Εργαστήριο Ανατομίας (στα γραφεία των καθηγητών και αλλού), ο συγκεκριμένος χώρος παρέμεινε στην οικτρή κατάσταση που ήταν».

Πηγή: ΑΜΠΕ