Παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τη Δευτέρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το προεδρείο της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία δημάρχων, τη Δευτέρα στις 12 μ., στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς όλο και περισσότεροι δήμοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

«H Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της στη διαχείριση του προσφυγικού. Η Κεντρική Εξουσία τι κάνει;», διερωτάτει η ΚΕΔΕ, η οποία ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα οι δήμαρχοι θα έχουν συνάντηση καιμε τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πτην προσεχή Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα θα συζητηθεί εκτενώς και θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να δράσουν οι δήμοι το επόμενο διάστημα προκειμένου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου», διαμηνύει ο πρόδρος της Ένωσης Γιώργο Πατούλης και προαναγγέλλει ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες», συμπληρώνει.