Στην αρμόδια Επιτροπή εισάγεται το νoμοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται στις 14.00 στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα, η ψήφιση των οποίων θα αποδεσμεύσει την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ.

Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22.00 με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.
Μεταξύ άλλων το ν/σ περιλαμβάνει ρυθμίσεις για: τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το νέο μισθολόγιο, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την υιοθέτηση 10 ακόμη συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα αναψυκτικά και τα πετρελαϊκά προϊόντα, βελτιώσεις του νόμου για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τον καθορισμό των δασών, παροχή προθεσμίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 σε όσους εισπράττουν μερίσματα.

Επίσης στο νομοσχέδιο πιθανότατα θα ενταχθεί (ίσως και με τροπολογία) η διάταξη για τη διασύνδεση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων με τις δαπάνες που εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή.