Σε θέση μάχης οι δήμαρχοι για τους εγκλωβισμένους μετανάστες

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έχει στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από δημάρχους που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πατούλη.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ και τη συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών στην Αθήνα.
Η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Μουζάλας.

Την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ανακοινώσει ότι της συνάντησης θα προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου», τόνισε ο κ. Πατούλης και προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Αδειάζει το Tae Kwon Do

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί από το γήπεδο του στο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο οι οικονομικοί μετανάστες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Διονύσης Χατζηδάκης, έπειτα από τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο Γ.Μουζάλας, από την πλευρά του, επισκέφθηκε το χώρο και δήλωσε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι διαχωρίζονται όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Το πού θα μεταφερθούν οι οικονομικοί μετανάστες δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, ο χώρος θα πρέπει να αδειάσει έως τις 17 Δεκεμβρίου, λόγω των αγώνων που θα διεξαχθούν στο γήπεδο.

Την Κυριακή, οι μετανάστες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, αντιδρώντας στις συνθήκες διαμονής εντός του αθλητικού κέντρου.