Ανδ. Ξανθός: Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ διαβεβαίωσε πως οι νέοι διοικητές θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Για τη διαδικασία αξιολόγησης ο υπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε, «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες. Απαντώντας σε καταγγελίες ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι όλοι είχαν «15 λεπτά», ενώ διευκρίνισε ότι κανένας από τους διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους.

Ανέφερε τέλος ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως, όπως είπε, οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ