Θετικά έκλεισε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου στις αεροπορικές αφίξεις

ΦΩΤΟ:INTIME NEWS

ΦΩΤΟ:INTIME NEWS

Με θετικό πρόσημο στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έκλεισε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2015, καθώς ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 5,7% υπερβαίνοντας τους 15 εκατ. επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, η αύξηση επανήλθε σε διψήφια ποσοστά για τον προορισμό της Αθήνας, καθώς διαμορφώθηκε στο 11,3%, με το σχετικό ποσοστό ενδεκάμηνου να ανέρχεται στο 23,6%. Οι Κυκλάδες παράλληλα, διατήρησαν  το ποσοστό αύξησης στο 15% σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2014. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, περιοχές που συνέχισαν να καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του 2% και 0,8% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Το σύνολο της χώρας εκτός Αθήνας, κινήθηκε σε θετικό πρόσημο 3,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014 και σε 5,7%, σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2014. Με την καταγραφή και των στοιχείων αφίξεων Νοεμβρίου, θεωρείται πια βέβαιη η επίτευξη του στόχου των συνολικά 26 εκατ. αφίξεων για το 2015.

Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Fraport, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τη συμφωνία η οποία αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία χρήζουν σημαντικών επενδύσεων.

Η αναβάθμιση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη των νησιών και των λοιπών προορισμών που καλύπτουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες, τονίζει ο Σύνδεσμος.