Θεοδωράκης: Το 65% των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου είναι ρουσφέτια και μπαλώματα

Το 65% των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου είναι ρουσφέτια και μπαλώματα σε υπαρκτά προβλήματα, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κάνοντας λόγο για αλχημείες και αυξήσεις στα «παιδιά της κυβέρνησης», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πριμοδοτεί τα κομματικά στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία υπουργών, χαρίζει μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους του και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο.
«Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας» είπε και αμφισβητώντας τα όσα δηλώνει η κυβέρνηση ότι το νέο μισθολόγιο δεν κοστίζει, ανέφερε πως το Γενικό Λογιστήριο μιλάει για κόστος 1 δισ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια.

Σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «η δική μας πρόταση είναι να υπάρξει μια “κακή τράπεζα” η οποία θα κάνει μια ενιαία διαχείριση των κόκκινων δανείων». Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν κάνει και αυτοί συγκεκριμένες προτάσεις, συνέχισε και υπογράμμισε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ότι «εσείς πλέον κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχετε κατεβάσει τα μολύβια και απλώς μεταφράζετε αυτά που σας ζητούν».

Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συμβίωσης, υπογράμμισε ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει τα ίδια, καθώς «14 άρθρα είναι το σύμφωνο συμβίωσης και 49 οι λοιπές ρυθμίσεις». «Βάζετε ασπίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα για να κάνετε τα ρουσφέτια σας στις φυλακές και για να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη» κατήγγειλε.

Πηγή: ΑΜΠΕ