Στην ανάγκη συνεργασίας για το μεταναστευτικό συμφώνησαν Τσίπρας – Νταβούτογλου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

Την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου πρότεινε στον Πρωθυπουργό να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο άνδρες μεταβαίνουν στην αυστριακή πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ οκτώ ηγετών της Ε.Ε. (Αυστρίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας) και του Τούρκου πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ