Η απάντηση του Κουρουμπλή σε ερώτηση για την αποτέφρωση νεκρών

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Σε δύο διατάξεις που αφορούν την αποτέφρωση νεκρών και έχουν συμπεριληφθεί σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη με θέμα.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Ορθοδοξία έχει στο DNA της την ελευθερία της επιλογής  και αυτό το γνωρίζει είτε κάποιος την πιστεύει είτε όχι και πρόσθεσε ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου κ.α. διατάξεις» έχουν συμπεριληφθεί δύο διατάξεις (άρθρα 20 και 21), σύμφωνα με τις οποίες ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής δύναται να κατασκευάζει και να λειτουργεί Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών τόσο σε εκτάσεις ιδιοκτησίας του ή που το έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση, όπως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς επίσης ότι η επιλογή του τρόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.

Κλείνοντας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κατάθεση προτάσεων από όλα τα κόμματα, τονίζοντας πως το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικά παιχνίδια.

«Είναι ζήτημα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό, με σοβαρότητα και ψυχραιμία. Το δικαίωμα αυτής της επιλογής πρέπει να υπάρχει και στην χώρα μας.  Θα πρέπει ως κοινωνία κι ως πολιτεία να έχουμε τη δυνατότητα των αυθυπερβάσεων που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε κοντά στην πραγματικότητα».