Ανοίγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διοικητών νοσοκομείων

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων με ανοιχτή πρόσκληση θα προχωρήσει εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα τυπικά προσόντα θα είναι τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος, ενώ θα συνεκτιμηθούν προσόντα όπως οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι οι οποίοι θα είναι συναφείς με το αντικείμενο.

Το υπουργείο σημειώνει ότι μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, 16 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές Νοσοκομείων του ΕΣΥ παραμένουν στις θέσεις τους και οι υπόλοιποι από τους συνολικά 127 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία της χώρας το Νοέμβριο του 2015, είτε παύονται, είτε έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις τους.

Επισημαίνει δε ότι «για πρώτη φορά οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων που είχαν οριστεί από προηγούμενη κυβέρνηση, πέρασαν από διαδικασία αξιολόγησης και ορισμένοι από αυτούς διατήρησαν τις θέσεις τους».