Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έχει υποστεί πολιτική μετάλλαξη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο Τσίπρας έχει υποστεί πολιτική μετάλλαξη, δεν ξέρω εάν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Ο Τσίπρας με το μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε να ψηφίσουν το μνημόνιο. Κι αφού πλάκωσε τον ελληνικό λαό με όλες αυτές τις κυρώσεις,  πήγε σε εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha 989.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «εμπαιγμό του λαού, όπως έκαναν οι κ. κ.  Παπανδρέου και Σαμαράς, τονίζοντας πως «και στρατιωτική κατοχή να είχαμε δεν θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να μπούμε μπροστά στον αγώνα για να ματαιώσουμε αυτήν την εξέλιξη, να κλείσουμε το δρόμο στη μνημονιακή λεηλασία».
Σχολιάζοντας τα περί φλερτ Τσίπρα-Καραμανλή εκτίμησε πως «πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση ώστε να διασωθεί το μνημόνιο».

«Βλέπω και το συνοικέσιο που γίνεται με την καραμανλική δεξιά μήπως και διασωθεί το πρόγραμμα και να μη βουλιάξουν όλοι μαζί. Ο πυρήνας της δεξιάς είναι πλέον στην κυβέρνηση. Ο Καραμανλής επαφές και χάδια με τον Τσίπρα. Το μνημόνιο μας ενώνει και μας ομογενοποιεί; Δηλαδή θα έχουμε μια κυβέρνηση συναινετική,  μνημονιακή όπου θα ξεκινάει από το μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ –τη ΝΔ;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, χαρακτηρίσε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Μέσα από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση χάθηκαν περίπου 40 δις ευρώ. Εξευτελίστηκαν οι τιμές των μετοχών, μπήκαν τα ξένα μεγάλα funds και πήραν τζάμπα τις τράπεζες με μεθοδεύσεις και τροπολογίες νύχτας. Χάθηκαν 2 δισ. των ταμείων, που λένε ότι δεν έχουν και κόβουν συντάξεις, για να πάρουν τα funds τις τράπεζες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης , προσθέτοντας πως «σκεπάστηκαν επίσης σκάνδαλα όπως το “χάρισμα” της ΑτΕ και του ΤΤ. Υπάρχει μνημονιακή αλληλεγγύη, ό, τι κάνουν οι προηγούμενοι μνημονιακοί θα τα θάψουμε».

Σε ό,τι αφορά την πώληση των αεροδρομίων, είπε πως «η Ελλάδα κυβερνάται από συμφέροντα του εξωτερικού που θέλουν να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο. Τα αεροδρόμια είχαν κέρδη, δεν είμαστε κράτος ανήμπορων. Παραδίδουμε τον έλεγχο του τουρισμού μας στη Γερμανία».

Πρόσθεσε πως «θα εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος που πάει στο υπερταμείο, το οποίο ελέγχεται από τους δανειστές. Και στρατιωτική κατοχή να είχαμε δε θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις».

Σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», έκανε λόγο για αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης.

«Είναι δυνατόν να καταθέτει ένα νομοσχέδιο και κατόπιν πιέσεως του κουαρτέτου να το παίρνει πίσω; Είναι μια κυβέρνηση υπαλλήλων, τώρα παριστάνουν ότι είναι κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να έχει καταντήσει η χώρα αποικία», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης εκτιμώντας πως «η Ελλάδα κυβερνάται από συμφέροντα του εξωτερικού που θέλουν να επιβάλουν ένα καταστροφικό πείραμα και να πάρουν τα φιλέτα. Είμαστε ένας λαός σκλάβων που τον μεταχειρίζονται όπως θέλουν και του εφαρμόζουν πειραματικά προγράμματα. Καλύτερα ίσως να αναθέταμε κατευθείαν στην Τρόικα να κυβερνούσε, θα ξέραμε ποιον έχουμε απέναντί μας . Εδώ το ΔΝΤ δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει αυτό το πρόγραμμα, ενώ παραδέχονται ότι είναι λάθος.  Κάνουμε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο».