Ευ. Μεϊμαράκης: Αποκλείει συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Το ενδεχόμενο συνεργασίας και συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέκλεισε εκ νέου ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές περί συνομιλίας του κ. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σημείωσε ότι «αν η χώρα πήγαινε στα βράχια και ο κ. Τσίπρας ήθελε να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», πρόσθεσε ότι αν ο κ. Καραμανλής επηρέασε τον κ. Τσίπρα, είναι «ακόμα καλύτερα για τη χώρα».

Υπογράμμισε δε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. «Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να βγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει στο β’ γύρο, εάν δεν είναι ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «θα πάρω θέση και θέλω να τονίσω ότι με βάση το καταστατικό οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, εάν κάποιος δεν υπερβεί το 50%».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «και μεγάλη να είναι η διαφορά, και πρώτος να είμαι, θα επιδιώξω τον δεύτερο γύρο και αν ο δεύτερος έχει αποχωρήσει. Και να μη θέλουν, πρέπει να γίνει, γιατί το λέει το καταστατικό».