Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σπίτια στη Νορβηγία

ΦΩΤΟ: REUTERS/NTB SCANPIX

ΦΩΤΟ: REUTERS/NTB SCANPIX

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε περισσότερες από 10 κατοικίες στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό και πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία.  ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της νορβηγικής περιοχής.
Η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή γύρω στις 12.00 ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όσες κατοικίες ήταν χτισμένες σε μεγαλύτερο υψόμετρο παρασύρθηκαν από το χιόνι για τουλάχιστον 20 μέτρα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Με τη βοήθεια φτυαριών, ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τους όγκους του χιονιού και να ξεθάψουν τα σπίτια με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσχερείς από χθες και οι νορβηγικές αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ανέμεναν ότι θυελλώδεις άνεμοι που θα έφθαναν έως και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα θα σάρωναν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.