Στους δρόμους οι λιμενεργάτες, διαδηλώνουν κατά της πώλησης του ΟΛΠ

ΦΩΤΟ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΦΩΤΟ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στους δρόμους έχουν βγει σήμερα οι λιμενεργάτες, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΦ, αλλά και για «την απαξίωση όλων των λιμανιών».

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου πραγματοποίησαν πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ, έξω από το οποίο παραμένουν.

Το παρών στην κινητοποίηση δίνουν εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ξεπούλημα την πώληση του λιμανιού και συμπληρωσε ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμή με ένα εθνικό έγκλημα, ίσως το μεγαλύτερο που έχει γίνει στη χώρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, όταν ξεπουλάς το λιμάνι του Πειραιά ξεπουλάς την Ελλάδα γιατί είναι η μεγάλη πόρτα της Ελλάδας προς τον έξω κόσμο.

«Ο Αλέξης τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τον κοροϊδεύουν και τον εμπαίζουν. Είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά και αυτήν την ώρα κατατίθενται προσφορές για το ξεπούλημα του λιμανιού», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα σε όλη την ευρύτερη ζώνη του Πειραιά και «οι πολίτες να πουν τη γνώμη τους αν θέλουν να πωληθεί το λιμάνι ή όχι», γιατί «δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται ερήμην των πολιτών και εναντίον τους».

Πηγή: Ναυτεμπορική