Πέντε ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι συνελήφθησαν στο Βέλγιο

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε κατοικίες στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα και συνέλαβε πέντε ανθρώπους για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας που συνδέεται με τις επιθέσεις τζιχαντιστών τον Νοέμβριο στο Παρίσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ανέφεραν εισαγγελείς.

Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε έφοδο σε κτήριο κοντά στη μοδάτη συνοικία Ντανσάερτ των κεντρικών Βρυξελλών, συλλαμβάνοντας δύο αδέλφια και έναν φίλο τους.
«Μία εκτενής ανάλυση των αρχείων τηλεφωνικών κλήσεων ήταν η βάση γι’ αυτή την κατ΄οίκον έρευνα», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς.

Άλλη μια έφοδος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Λάεκεν των Βρυξελλών, βόρεια της πόλης, όπου συνελήφθησαν άλλοι δύο άνθρωποι.

Οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι, πρόσθεσαν.

«Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εφόδων δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το επίκεντρο της έρευνας στράφηκε στο Βέλγιο, όπου έχουν γίνει πολλές συλλήψεις υπόπτων για παροχή βοήθειας στους δράστες.

Ο φυγάς Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Βέλγος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι είχε άμεση εμπλοκή στις επιθέσεις του Παρισιού, παραμένει άφαντος.