«Γέμισε» πάλι από μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε υπαίθριο καταυλισμό έχει μετατραπεί και πάλι η πλατεία Βικτωρίας, με δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να προφυλαχτούν από το τσουχτερό κρύο με κουβέρτες και υπνόσακους.

Στο σημείο έφτασαν το πρωί υπάλληλοι του δήμου για να καθαρίσουν την περιοχή, ενώ πολίτες προσπαθούν να συνδράμουν τους μετανάστες, οι οποίοι καταφτάνουν με τον ηλεκτρικό από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο δήμος Αθηναίων απηύθυνε την Τρίτη έκκληση, ενόψει μάλιστα της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, να λάβει η κυβέρνηση άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλατεία Βικτωρίας, η οποία και πάλι έχει μετατραπεί σε χώρο διαμονής μεταναστών και προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος επισήμανε ότι «παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη». Και την κάλεσε να προβεί σε όλα εκείνα τα μέτρα «που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».