Ματαιώσεις πτήσεων εν αναμονή χιονιά στην Τουρκία

ΦΩΤΟ: EPA/TOLGA BOZOGLU/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EPA/TOLGA BOZOGLU/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε ματαιώσεις 142 πτήσεων από και προς την Κωνσταντινούπολη προχώρησε η Turkish Airlines και προειδοποίησε για περαιτέρω ακυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες, λόγω της κακοκαιρίας.
Πολλές από τις πτήσεις που ακυρώθηκαν είναι εσωτερικές, αλλά επηρεάστηκαν επίσης και πτήσεις από αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων του Αμβούργου, του Μονάχου, του Μιλάνου και της Τεχεράνης.

«Η ελαφριά χιονόπτωση που αναμένεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, προβλέπεται ισχυρότερη αύριο, στις 31 Δεκεμβρίου», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία και συμπληρώνει πως «γι’ αυτόν τον λόγο, ορισμένα δρομολόγια στα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης ματαιώθηκαν και είναι πιθανόν να υπάρξουν κι άλλα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας τις ημέρες αυτές».

Προειδοποιήσεις για σφοδρές χιονοπτώσεις εξέδωσε εξάλλου και το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης συστήνοντας να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η χιονόπτωση αναμένεται να αρχίσει σήμερα και να συνεχιστεί ως τις 2 Ιανουαρίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται περισσότερα από 1.000 εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Κωνσταντινούπολης.