Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να εκβιάζει την κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία, όπως και αν λέγεται αυτή και όσο μεγάλη και αν είναι, να εκβιάζει με γνώμονα το δικό της συμφέρον», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της στη Χαλκιδική.

Μιλώντας στον Real FM η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση κοιτάζει το δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιωτικό, προσθέτοντας ότι «η οποιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επένδυση δεν είναι πάντοτε συνώνυμη της ανάπτυξης».
Όπως είπε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την οποιαδήποτε επένδυση για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδύσεις αυτές γίνονται «με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη νομιμότητα και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Σημείωσε ακόμη ότι χθες υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού της εταιρείας με τον αρμόδιο υπουργό, το οποίο η ίδια η εταιρεία ανέβαλε και προτίμησε να δώσει τη συνέντευξη Τύπου πρώτα. Η κ. Γεροβασίλη δεν απέκλεισε μάλιστα ο χειρισμός αυτός να είναι και ένα βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι ίσως να μην συμφέρει σήμερα την εταιρεία να προχωρήσει την επένδυση που έχει προϋπολογίσει, διότι έπεσαν για παράδειγμα και οι τιμές του χρυσού. «Είναι και αυτή η παράμετρος που πρέπει να δούμε και ενδεχομένως η εταιρεία να αποχωρεί διότι οι τιμές του χρυσού έπεσαν και η κατάσταση της αγοράς έχει αλλάξει σε σχέση με την εποχή που σχεδίασε την επένδυση. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν πάρει τις αποφάσεις της η εταιρεία να κάνει το ραντεβού με τον υπουργό που χθες ανέβαλε εκείνη, είπε.

Σε ό,τι αφορά τέλος στις θέσεις εργασίας σημείωσε: «εμάς μας ενδιαφέρει βεβαίως να σωθούν οι θέσεις εργασίας, όπως μας ενδιαφέρει να σωθούν, παραδείγματος χάρη, και οι 10.000 θέσεις εργασίας από τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική».