Η πρώτη δημοσκόπηση – «βόμβα» δείχνει μεγάλη ανατροπή σκηνικού

ΦΩΤΟ:NAFTEMPORIKI

ΦΩΤΟ:NAFTEMPORIKI

Ανατροπή σκηνικού στο πολιτικό τοπίο, δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για τα «Παραπολιτικά από την Metron Analysis. Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, φαίνεται ότι η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του αρχηγού, προκαλεί αναταράξεις στα κόμματα και την κοινωνία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%. Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλα τα μικρά κόμματα πιέζονται, κανένα δεν πιάνει το 5% ενώ εκτός Βουλής δείχνει να μένει η Ενωση Κεντρώων, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ενώ υποχωρεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πιο δημοφιλής πολιτικός και μαζί με τον Τσίπρα θεωρούνται οι καταλληλότεροι για να κυβερνήσουν. Η κοινή γνώμη εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη και απογοητευμένη με το πολιτικό σύστημα ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 πολίτες ζητούν ριζικές αλλαγές

Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 23,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%

Χρυσή Αυγή: 4,6%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%

ΚΚΕ: 4,6%

Ποτάμι: 2,2%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

Λαϊκή Ενότητα: 2,3%

Άλλο: 2,4%

Άκυρο/Λευκό: 7,6%

Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%

Αναποφάσιστοι: 7,1%

ΔΑ: 2,4%