Σενάρια για χαράτσι στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενα σχέδιο για επιπλέον φορολόγηση των παλαιών πετρελαιοκίνητων ΙΧ, το οποίο είχε ακουστεί έντονα το φθινόπωρο φαίνεται πως βγάζουν ξανά από το συρτάρι στο ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλαιότερης από EURO 4 τεχνολογίας και σε όσα έχουν αγοραστεί πριν το 2010.

Σύμφωνα με την Ημερησία τα σενάρια που κυκλοφορούν, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 50 ευρώ έως τα 2.000 κυβικά, με την επιβάρυνση να ξεπερνάει το 30% από τα 2.000 κυβικά και πάνω. Για τα επαγγελματικά οχήματα από 1,5 τόνο και πάνω, η επιβάρυνση, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο χαράτσι θα μπορούσε να έχει τη μορφή του «Τέλους Δακτυλίου». Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων να πληρώνουν κάποιο ποσό για να προμηθευτούν ένα ειδικό σήμα με το οποίο θα εισέρχονται στον Δακτύλιο. Οσο παλαιότερο ή μεγαλύτερο είναι το όχημα τόσο περισσότερα χρήματα θα πληρώσει ο κάτοχος του Ι.Χ.

Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν πως με το «πράσινο» χαράτσι θα εισπράξουν έως και 100 εκατ. ευρώ.