«Βόμβα» Δραγασάκη: Ας είμαστε έτοιμοι και για κλείσιμο των συνόρων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην παραδοχή ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα της χώρας προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης για το πρόβλημα του προσφυγικού και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την  Ευρώπη.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οπως είπε ο κ. Δραγασάκης, εάν γίνει αυτό η χώρα μας μπορεί να κληθεί φιλοξενήσει για κάποιους μήνες 50.000 έως 60.000 πρόσφυγες.

Όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα πράξει η Τουρκία και εάν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της συγκρατώντας τις προσφυγικές ροές στο έδαφός της.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των αγροτών είπε πως ο πρωθυπουργός περιμένει τους αγρότες για διάλογο και τόνισε πως εάν δεν βρεθούν σήμερα λύσεις για το ασφαλιστικό τα πράγματα θα είναι χειρότερα αύριο. Υπεραμύνθηκε του δικαιώματός τους να διαμαρτύρονται ωστόσο κάλεσε ιδιαίτερα του αγρότες του Προμαχώνα να επανεξετάσουν τον τρόπο διαμαρτυρίας τους και να ανοίξουν το τελωνείο προς τη Βουλγαρία.

Εξηγώντας την κατάσταση που υπάρχει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές είπε πως η κυβέρνηση έχει στόχο το δεύτερο εξάμηνο του 2016, να είναι εξάμηνο ανάπτυξης αλλά υπογράμμισε πως δεν μπορεί να γίνεται διάλογος μέσω διαρροών.