Μάρδας: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις προκαλούν ζημιά στην οικονομία

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην οικονομική ζημία που επιφέρουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις εστίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, καθώς μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, έκανε παραλληλισμό με τα αγροτικά μπλόκα του 1997.

Όπως υπενθύμισε, οι τότε κινητοποιήσεις είχαν προκαλέσει ζημιά 13 δισ. δραχμών, καθώς οι ελληνικές εξαγωγές είχαν συρρικνωθεί κατά 100 εκατ. δολάρια.

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς και δεν μπορούν να αγνοηθούν, συμπλήρωσε ο υφυπουργός και  σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος, καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται, όπως πρέπει, παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία των αγροτών θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν τον θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως υποστήριξε, θα κατατεθούν σήμερα στον Πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα, εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.